TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Bevezetés a szúfi doktrínába

: Bevezetés a szúfi doktrínába

Fordító:

Kiadás:

Érpatak, 2005

Kiadó:

Sophia Perennis Kiadó

Kategóriák:

Filozófia Művelődéstörténet Iszlám

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

186 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632188934

tartalom:

"E könyvecske bevezetést jelent a szufizmus doktrínáinak tanulmányozásához. Fő célunk, hogy megkönnyítsük azoknak a dolgát, akik a jelenkor világában az örök és egyetemes igazságok megértésére törekednek, melyeknek a kifejeződése minden szakrális doktrína... Elsősorban metafizikáról lesz szó, ami mindennek az alapja; a módszerrel csak nagy vonalakban foglalkozunk, a kozmológia pedig nem kap többet, mint utalásokat... A szufizmus intellektuális perspektíváját kíséreljük meg bemutatni, és e cél érdekében annak saját kifejezésmódját fogjuk alkalmazni, ahol csak lehetőség nyílik rá azokkal a magyarázatokkal kiegészítve, amelyekre az európai olvasónak szüksége van..." Titus Burckhardt mára már klasszikussá vált munkája jóval több mint pusztán egy lebilincselő ismertetés a szufizmusról. Igazi intellektuális mestermű, az ezoterikus tanítások általános érvényű jellegzetességeinek átfogó elemzésével, kivételes mélységű metafizikai kifejtéssel, és a spirituális realizációt illető nélkülözhetetlen utalásokkal - olyasvalakitől, aki nem csak avatott ismerője, hanem autentikus képviselője is a szúfi bölcsességnek.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!