TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Buddha

: Buddha

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Távol-Kelet Életrajz Buddhizmus és keleti vallások

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

455 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963281696X

tartalom:

"Az olvasó a Buddha-életrajzok sorában szokatlan művet tart a kezében - a magyar szerző munkája az ősforrásokhoz visszanyúló, szuverén alkotás. Egy elfogulatlan kívülálló összegezte e könyvben fél évszázados kutatómunkája eredményeit: eredeti páli és szanszkrit nyelvű források alapján írt olyan életrajzot, amely hitelesebben és emberközelibb megvilágításban mutatja be Buddhát, mint a külföldön megjelent monográfiák többsége. Téchy Olivér végigkíséri a buddhizmus történelmi megalapítója emberi életútját; miként vált az i. e. 563-ban született, előkelő környezetében boldogtalan Gautama Sziddhárta hercegből megismerést, igazságot, megváltást kereső vándor, indiai filozófusok, bölcsek, jógik tanítványa, önsanyargató aszkéta, majd miként lépett - mint Megvilágosodott - az önálló gondolkodás útjára, és jutott el egy új etikai tanrendszer megteremtéséig. Megtudjuk, hogyan tanított, szervezett több mint negyven éven át és indított útjára egy tant, amely az egyik legjelentősebb világvallássá lett. A könyv nemcsak Buddha életével s a buddhizmus legfontosabb alapeszméivel ismerteti meg az olvasót, hanem más indiai vallási-filozófiai iskolákkal is. A szerző nagyon szép tolmácsolásában olvasható klasszikus művek részletei s forrásul szolgáló szövegek, gondosan választott illusztrációk és magyarázó jegyzetek segítik az olvasó jobb eligazodását ezen a Magyarországon még igen kevéssé ismert terepen. Téchy Olivér halála után a kötetet Puskás Ildikó, jeles indológus gondozta."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!