TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Egzisztencia és valóság

: Egzisztencia és valóság

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

311 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A szerző Sartre filozófiai munkásagát elemzi, s különösen A Lét és a Semmi című műve alapján a szabadság és determináltság problémakörét vizsgálja. Az első, az immanens kritika érdekében elemzően vitatkozó rész során a szerző Sartre elemzéseiből és nézeteiből indul ki, és részben éppen Sartre módszereit alkalmazza annak érdekében, hogy a sartre-i koncepció ellentmondásosságát kimutassa. A szerző elsősorban az egyén izolált jellegének állítását és az indeterminista elméletet bírálja, úgy, hogy ebből kiindulva fejti ki saját nézetét a szabadságról és az emberi determináltságról. A második rész A Lét és a Semmit értékeli módszertanilag és elméletileg, és foglalkozik a sartre-i egzisztencializmus felbomlásának kezdeteivel. A harmadik részben a szerző a sartre-i egzisztencializmus kapcsán végigtekint a francia filozófus fejlődési útján. Ennek kapcsán megállapítja, hogy a kései Sartre-t már nem lehet egzisztencialistának tekiteni. Tordai Zádor kimutatja, hogy Sartre elemzéseinek következetes vévigvitele az egzisztencializmussal ellentétes konklúziókra vezet. Ez lehetőséget nyújt arra is, hogy a sartre-i koncepció belső problémáit feltárja. A szerző érvelése azért meggyőző, mert elemzéseiben az egész sartre-i életműre támaszkodik

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!