TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Én, Symmachus; Lélek és gép

: Én, Symmachus; Lélek és gép

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

211 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630768240

tartalom:

˝Hanyatló korban élünk, a válság, a dekadencia megannyi jelét tapasztaljuk napjaink közgondolkodásában, szellemi életében. Hogyan jutottunk ide, hol vette kezdetét e világjelenség, a leépülés e szomorú, lehangoló folyamata? E kérdéseket taglalja, s ezekre keres választ a világszerte ismert, vitathatatlan tekintélyű tudós filozófus, Molnár Tamás professzor. Itt olvasható nagyobb terjedelmű tanulmánya a Római Birodalom (azaz a klasszikus antikvitás) végóráinak hiteles tanúját, az utolsó római rétorok egyikét, Symmachust idézi meg: az ő nézőpontját szembesíti, tanulságos és sokatmondó összevetés formájában, a sajátjával. Egyszersmind izgalmas szellemi önéletrajzot is ad, amelyben feltárulnak intellektuális fejlődésének és tudósi pályájának legfontosabb állomásai. Korunk szellemi arculatának meghatározó jelenségét, az elgépiesedésben ismeri fel, s ennek előzményeit, kialakulását és eszmetörténeti hátterét vázolja fel a kötet másik írása, a Lélek és gép című nagyívű tanulmány.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!