TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Filozófia és szaktudományok

Filozófia és szaktudományok

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

427 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630916908

tartalom:

"A 20. század tudományos forradalmának robbanásszerűen szaporodó, egymást kiegészítő, pontosító, sőt, nem egy esetben egymásnak ellentmondó eredményei szinte napról napra módosítják a természettudományos világképet. A molekuláris biológia, a kibernetika, az atomfizika és az űrhajózás korában, amikor a tudomány mind mélyebben hatol a természet titkaiba, a természetkutató és a filozófus kérdések tömegével találja magát szembe. Miben határozható meg a szaktudományok és a filozófia viszonya? Melyek voltak a természettudományos fejlődés főbb csomópontjai? Mi jellemzi napjaink főbb természetfilozófiai irányzatait, honnan eredeztethetőek a "modern" természettudományos diszciplínák? Mi jellemezte a századfordulón kialakult és önállósult szaktudományok alkotóműhelyeit, tudományos vitáit? Milyen etikai és morális kérdésekkel kell szembenéznie a ma és a holnap természetkutatójának? A feltett kérdések tudománytörténeti, filozófiatörténeti, ismeretelméleti, etikai és szemantikai hátterének széles körű bemutatásával, valamint a legújabb hazai és nemzetközi szaktudományos eredmények, elméletek kritikai ismertetésével a filozófus és a szaktudós közös cél érdekében keresi a választ: a természettudományos fejlődés múltjáról, jelenéről képet adva igyekszik elősegíteni a szaktudományok elméleti, filozófiai kérdései iránt érdeklődő olvasó tájékozódását."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!