TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Filozófiai diskurzus a modernségről

: Filozófiai diskurzus a modernségről

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

309 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632085302

tartalom:

"A szó tág értelmében vett modernség, a modern kor elmélete már két évtizede vezető motívuma Habermas munkásságának. Írásai, melyek közül több megjelent magyarul is, a nyolcvanas-kilencvenes évek legnagyobb hullámokat vert filozófiai diskurzusába kapcsolódnak, s arra a kérdésre adnak választ, hogy véget ért-e a modernség, kimerültek-e az európai értelemben vett felvilágosodás energiái, beszélhetünk-e még az ész uralmáról. Habermasnak ez a könyve, melyet az olvasó most kezében tart, 1984-ben jelent meg először, és a szerző különböző egyetemeken tartott tizenkét előadását tartalmazza, eszmetörténeti összefüggésbe állítva és mintegy filozófiatörténetté rendszerezve a modernségről folytatott vitát. Vállalkozását egyedülállóvá teszi, hogy problématörténeti áttekintését egyfelől a Kant utáni filozófia, másfelől a Baudelaire által meghonosított új művészet egymásba fonódó történetévé tágítja, s ezzel új megvilágításba helyezi a modern-posztmodern oppozíciót."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!