TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Filozófiai etűdök a végességre. Schopenhauer, Kierkegaard és Nietzsche a halálról

: Filozófiai etűdök a végességre. Schopenhauer, Kierkegaard és Nietzsche a halálról

Kiadás:

Veszprém, 2001

Kiadó:

Veszprémi Humán Tudományokért Alapítvány

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

343 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630045230

tartalom:

"Bízvást állítható, hogy a halál problémája a létezés legösszetettebb kérdései közé tartozik; a lehetséges látószögek száma, ahonnan e jelenséget szemügyre vehetjük, gyakorlatilag végtelen. Mielőtt azonban átadnánk magunkat e káprázatos nézetgazdagság fölött érzett felhőtlen örömnek, nem árt emlékeztetni arra, hogy e látószögek között mindig van egy, melyhez a szemlélő feltétlenül, eloldhatatlanul kötődik; ez pedig az, mikor a halál jelenségének külső-tárgyias szemlélése egy ponton megtörik, s azt felváltja annak benső-egzisztenciális tekintetbe vétele, vagyis az a pont, ahol a halál elvont-általános szemlélete telítődik az én halálom, a saját halál egzisztenciális tapasztalatával. S ez máris fényt vet a halálban rejlő mély filozofikum egyik jellegzetes vonására, arra ti. hogy filozófiai szempontból a halál soha nem tehető abszolút tárgyivá, hanem megszüntethetetlenül mindig marad benne valami alanyiság, valami személyes egyediség."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!