TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Filozófiai kislexikon

Filozófiai kislexikon

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Lexikon

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

422 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A kötet összeállítói arra törekedtek, hogy a kislexikon tematikai, terjedelmi arányai megfeleljenek a hazai filozófiaoktatás szükségleteinek. A logika, etika, esztétika, vallástörténet tárgykörébe tartozó címszavak tekintetében figyelembe vettük, hogy ezek feldolgozása önálló kislexikonban részben már megtörtént, részben előkészületben van. (Itt jegyezzük meg, hogy a pszichológiai tárgyú szócikkek némelyikénél felhasználtuk a "Pszichológiai alapfogalmak kisenciklopédiája", Tankönyvkiadó 1966. c. kiadványt.) A kislexikon összeállításánál - módosított, rövidített formában - a "Filoszofszkij szlovar" (Moszkva 1968.) illetve a "Filoszofszkaja enciklopegyija 1-5. köt. (Moszkva 1960-1967.) megfelelő szócikkeit vettük alapul. A kiadó ezúton mond köszönetet értékes segítségükért, megjegyzéseikért, észrevételeikért Gecse Gusztávnak, Márkus Györgynek, Székely Sándornak. A "Filozófiai kislexikon"-ban alkalmazott jelölések és utalások A szócikkekben a címszót újbóli előfordulásakor nem ismételjük meg, hanem ~-lal jelöljük. Az egyes cikkekben más, a kötetben előforduló címszavakra utalnak a kurzívval szedett szavak. (Nem jelölnek természetszerűleg utalást az idézett mű szerzőjének kiemelései.) Az egyes műveket tárgyaló címszavak betűrendjénél a névelőt nem vettük figyelembe.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!