TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Három előadása: Tolsztoj, Nietzsche, Ibsen

: Három előadása: Tolsztoj, Nietzsche, Ibsen

Kiadás:

Budapest, 1911

Kiadó:

Nagel Ottó

Kategóriák:

Filozófia Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

63 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Schmitt Jenő Henrik (Znaim, Morvao., 1851. Schmargendorf, 1916. ) filozófus. Tanulmányait a budapesti és a berlini egyetemen végezte, 1888-ban bölcsészdoktorrá avatták. 1890-től az igazságügymin.-ban könyvtárőr, állásáról azonban 1896-ban lemondott, hogy írói szabadságát biztosítsa. Élete utolsó éveit Berlin mellett töltötte. Kezdetben Hegel követője volt, később kialakította az újgnoszticizmusnak nevezett gondolatrendszerét, amelyben keleti teozófiai tanok, anarchista eszmék, Tolsztoj és Nietzsche gondolatai keveredtek. 1888-ban a berlini filozófiai társaság által kitüntetett munkájával (Das Geheimnis der Hegelschen Dialektik ) vonta magára a figyelmet. Anarchista tanait könyveiben, valamint 1900-ig megjelenő lapjaiban (Állam nélkül, Erőszaknélküliség, Ohne Staat) és élőszóval, főleg az alföldi parasztság körében hirdette, hatással volt a munkásmozgalomra. Lapjainak Tolsztoj is munkatársa volt. Anarchizmusa miatt többször perbe fogták, de felmentették. Filozófiai irányzata a század elején fellépő írók egy részére (így Juhász Gyulára is) hatással volt

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!