TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Kedves Májmonidész! Elmélkedés a vallásról és a tudományról

: Kedves Májmonidész! Elmélkedés a vallásról és a tudományról

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Filozófia Judaika Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

384 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9638347511

tartalom:

"A Tévelygők útmutatója szerzőjének, Májmonidésznek (1135-1204), kedvenc tanítványa csodálatos módon a huszadik század végi Észak-Amerikában találja magát. Elhatározza, hogy élményeit, tapasztalatait megosztja öreg mesterével. Leveleiben beszámol az elmúlt nyolc évszázad eseményeiről, a szörnyű következményekkel terhes tudományos találmányokról, amelyek megváltoztatták a modern életet. A tanítvány, ha nem is békél meg teljességgel korunkkal, megtanulja értékelni az embereket, köztük a zsidókat, akikben már aligha lehet a Májmonidész kori elődeikre ráismerni. Boldogabb-e a ma embere, milyen jellegű és mélységű a tudása, hogyan viszonyul a végső kérdésekhez és a hagyományhoz? Az elmélkedő tanítvány leveleiben fokozatosan érti s érteti meg, miért és hogyan teremtette Isten az univerzumot, az emberiséget. Régi tudását új ismeretekkel szembesítve feleletet vél találni a mindenség nagy kérdéseire. A függelék - először magyar nyelven - a Tóra 613 parancsolatának tételes felsorolását tartalmazza. A magyar születésű Andrew Sanders 1993-ban Torontóban megjelent könyve a zsidó vallás, tudományfilozófia területén az utóbbi évek legizgalmasabb művei közé tartozik."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!