TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Luther erkölcsi tanítása

: Luther erkölcsi tanítása

Kiadás:

Budapest, 2005

Kiadó:

JEL Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Erkölcsteológiai könyvtár

Terjedelem:

153 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639318671

tartalom:

"A JEL Könyvkiadó az Erkölcsteológiai Tanulmányok (ETT) és az Erkölcsteológiai Források (ETF) mellett az Erkölcsteológiai Könyvtár (ETK) sorozatát is folyamatosan bővíti. Ez utóbbiban évente néhány olyan kötet lát napvilágot, amelyek remélhetően gazdagítják a magyar nyelvű morálteológiai irodalmat. Luther Márton erkölcsi felfogásáról a teológiában jártasabbak is csak annyit tudnak, hogy Szent Pál tételét radikalizálva (nem a cselekedet, hanem a hit teszi megigazulttá az embert) olyan álláspontra jutott, amelyet a Trienti Zsinat (1545-1563) elítélt. De vajon ennyire leegyszerűsíthető-e a reformátor koncepciója? Milyen erkölcsteológiával ismertették meg őt tanárai még szerzetesi életre készülő kispapként? Milyen teológiai-morálteológiai meggondolások és szempontok álltak erkölcsre vonatkozó kijelentései mögött? S milyen hatással volt Luther a zsinatra, valamint a zsinat utáni erkölcsteológiai fejlődésre? Ezekre a kérdésekre kereste a választ jelen kötetünk szerzője. Kék Emerencia a Patrona Hungariae szerzetesi gimnáziumban érettségizett, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán a Teológus Szakon folytatta tanulmányait. 2002-ben A házassági eskü erkölcsteológiája című szakdolgozattal szerezte meg a baccalaureatusi fokozatot, és szerzett jogot arra, hogy a Doktori Iskola hallgatója legyen. 2004-ben pedig (Hafenscher Károly evangélikus professzor úr útmutatásait is figyelembe véve) A hit és a jó cselekedetek értelmezése Luther teológiájában, és az arra adott katolikus válasz a Trienti Zsinaton címmel adta be a szakdolgozatot a licencia fokozat megszerzéséhez, amelyet novemberben el is nyert. Erkölcsteológiai Könyvtár sorozatunk második kötete ezt a szakmailag igényes és ugyanakkor olvasmányos stílusú munkát tartalmazza."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!