TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Modell-módszer. A modellek helye és szerepe a tudományos megismerésben

: Modell-módszer. A modellek helye és szerepe a tudományos megismerésben

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

210 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630507889

tartalom:

"Korunk tudományos megismerésében egyre nagyobb szerepet kap a valóság indirekt, modellek közvetítésével történő tanulmányozása. Egyre szélesebb körben, több tudományban alkalmazzák az ún. modellmódszert. E módszer jellemzőinek feltárása megkönnyíti a tudomány jelenlegi sajátszerűségeinek, tendenciáinak jobb megértését is. A könyv első részében a szerző tudományelméleti szempontból vizsgálja a modell-módszer fogalmát és ismeretelméleti sajátosságait. A második rész a tudományos kutatás folyamatában vizsgálja a modellezést: feltárja e módszer viszonyát a tudományos megismerés különböző szintjeihez, alapvető formáihoz és módszereihez, ismerteti a tudományos modellek legjellemzőbb funkcióit, s - nem utolsó sorban - szól e módszer lehetőségeiről és korlátairól. A könyv a modell-módszer gnoszeológiai sajátosságainak részletes elemzése mellett tájékoztat a tudományok, főként a természettudományok néhány általános tudományelméleti problémájáról is."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!