TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Nyájas beszélgetések

: Nyájas beszélgetések

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

207 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Mi a különbség a francia, német és olasz fogadók között a XVI. században? Miért oly ostobák az apát urak, és valóban baj, ha a nők olvasnak? Mi az aranycsinálás titka? Valóban tolvaj minden kolduló barát? Rotterdami Erasmus, a nagy holland humanista nyájas beszélgetései ezekre és más hasonló kérdésekre keresnek és adnak választ. Beszélgetések ezek az írások, azaz két-három-négy vagy még több szereplő vitatkozik, ékelődik. És nyájasak, familiárisak, azaz a párbeszédes forma meghitt hangulatot kölcsönöz ezeknek az anekdotáknak. A világirodalom - és az európai filozófia - remeke ez a gyűjtemény, amelynek tizenöt gyöngyszemét kapja most kezébe a magyar olvasó. Aki már olvasta a beszélgetéseket - legutóbb 1946-ban jelent meg belőlük válogatás - az élvezettel forgathatja a minden eddiginél bővebb válogatást. Aki pedig most ismerkedik Erasmusszal, az bepillantást nyer egy izgalmas korba, a világtörténelem egyik érdekes egyéniségébe.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!