TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Szabadságszükséglet és esztétikum

: Szabadságszükséglet és esztétikum

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Filozófia Esztétika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Muszeion-Könyvtár

Terjedelem:

159 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630522748

tartalom:

"Adva vannak-e a valóság természeti létében az esztétikai minőségek, vagy csak az emberi tudat vetíti rá e minőségeket a valóságra? A könyv egy olyan elméletet ismertet, amely elutasítja ezt az alternatívát. Az esztétikumot az emberi (társadalmi) létből származtatja, aminek sajátszerűsége a létrehozás és a tudatrahozás egysége - a termelés. Bemutatja, hogy a társadalmi termelés elvéből kiinduló esztétikának szüksége van egy ugyancsak termeléselvű pszichológiára. A termeléselvű pszichológia alapkérdése az, hogy ha "az ember ... a fizikai szükséglettől ... való szabadságban termel csak igazán" (Marx), akkor milyen szükséglet motiválja az ilyen szükséglettől szabad termelőtevékenységet. A kötetbe foglalt írások a szabadságszükséglet hipotézisét kínálják válaszul erre a kérdésre. A szükségletektől szabad tevékenység szükséglete az a paradox szükséglet, ami kulcsot ad mindannak megértéséhez, ami az esztétikai minőségek befogadásának paradoxonából a pszichológia illetékességi körébe tartozik."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!