TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
500 kérdés és válasz a fizika köréből

: 500 kérdés és válasz a fizika köréből

Kiadás:

Debrecen,

Kiadó:

Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft.

Kategóriák:

Fizika Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

157 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639081140

tartalom:

"Miért kék az ég? Miért villámlik? Miért fut ki a forrásban levő tej? Miért forr fel a víz új lábasban gyorsabban? Miért pattog a tűzön a kukorica? Miért mozog járás közben nemcsak a lábunk, hanem a karunk is? 500 ilyen és hasonló MIÉRT?-re kaphat választ az Olvasó. Izgalmasak a kérdések, alkalmasak lehetnek a tanulók érdeklődésének felkeltésére, a válaszok megtalálása pedig elvárható egy általános iskolás vagy egy középiskolás diáktól. A fizika jelenségek ilyen kérdésekkel történő megközelítése segíti a diákok kreativitásának fejlesztését, alkalmasak az ismeretek elmélyítésére, és a tankönyvekből megtanult fizikai törvények gyakorlati alkalmazásának elsajátítására. A kérdések vizsgálata alkalmas tanítási órákon, feladhatók házi feladatként, használható önállóan is, és szakkörön közösen. A kérdések, jelenségek alaposabb elemzése segítheti a tehetséggondozó munkát. A jelenségek ilyen megközelítése egybeesik a megismerés folyamatával. (ahogyan a példabeszéd szerint Newton is a lehulló alma példáját vizsgálva - Miért esik le az alma? - jutott el a gravitációhoz, a mozgástörvényekhez.) Néha egy jó kérdés többet ér, mint tíz helyes válasz."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!