TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
A fizika csodavilága

, : A fizika csodavilága

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1948

Kiadó:

Dante Könyvkiadó

Kategóriák:

Fizika Technikatörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

164 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A tudományok hatalmas birodalmában sajátságos helyet foglal el a fizika tudománya, mely nem feltétlenül bízik az emberi ész legmagasabbrendű és tévedhetetlen voltában, hanem egyszerűen csak mind több és több tény birtokában igyekszik az összefüggéseket megmagyarázni. Feladatának megfelelően mind több és több tényt gyűjt azáltal, hogy megfigyeli a természeti jelenségeket, vagy ehhez hasonló, vagy ennél egyszerűbb jelenségeket, kísérleteket állít elő és úgy gyűjti tapasztalatait. Az így nyert tapasztalatok a fizika örökérvényű kincsei. Kincsek, melyek mindenkor mindenki számára ugyanazon körülmények mellett azonos érvényességűek. A fizikát tehát csak azok ismerhetik meg, akik olvasás, gondolkodás mellett még kísérletileg is foglalkoznak vele. Kísérletileg foglalkozni bizony hosszadalmas és néha nehézkes feladat is, de talán az olvasót is lelkesítik ehhez a munkához Eötvös Lóránd szavai, aki büszkén írta apjának: Kecsegtettek a babérok, melyek a fizikában elég magasan teremnek arra, hogy azokat csak az igazán erős szakíthassa le". Örülnénk, ha minden olvasónk kutató társunkká, kísérletezővé lenne e könyvnek alapján. Kísérleteket írtunk le, melyek a fizika egy-egy jelenségét, egy-egy törvényszerűségét mutatják meg helyesen és mindenki számára érthetően. Ne elégedjék meg tehát az olvasó azzal, hogy az egyes kísérleteket elképzeli, csinálja is meg azokat, biztosan támadnak meglepő és új ötletei, melyekkel a kísérletet egyszerűbbé teheti, vagy éppen kiszélesítheti olyan területekre, melyekre eddig nem ért el. Sok szép órát és napot szerez magának mindenki, aki nekikezd ennek a hosszadalmas, de rendkívül érdekes kísérleti munkának. "

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!