TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
A matematika csodái

: A matematika csodái

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1942

Kiadó:

Nova Irodalmi Intézet

Kategóriák:

Fizika Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

254 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

˝Csak semmi félelem!˝ - bátorítja a szerző az olvasót, akinek még ha már érett korában is veszi kezébe ezt a könyvet, amely közhit szerint a legunalmasabb és legszárazabb tudománnyal foglalkozik, még mindig borsódzik a háta az egykori matematika órák emlékétől. A szerző bátran rándul ki a matematika legtitokzatosabb területeire is, ezer meg ezer bámulatosan érdekes dolgot talál itt és ezeket előttünk is felfedi. Környezetünknek leghétköznapibb és legismertebb jelenségeiből indulunk ki és eljutunk a matematikai megismerés mélységeinek megértéséhez. Behatolunk a számok titkaiba, megbarátkozunk az egyszeregy nem is sejtett érdekességeivel, a hatványokkal, a logaritmussal és a matematika misztikusnak tetsző nyelvével. Élettelen számok, számsorok, semmitmondó alakzatok testet és életet öltenek s a végtelennel való küzdelmünkben még a negyedik dimenzió korlátait is sikerül ledöntenünk. Lenyűgöző, szemléletes és igen tanulságos ez a könyv. Majdnem játszva sajátítja el az olvasó az egzakt tudás egész tömegét és szemléletes képek könnyítik meg dolgát. A matematika a tudományok királya. Megtanít bennünket logikusan, következetesen gondolkodni, nélküle elképzelhetetlenek a modern természettudományok: a fizika, kémia, biológia, orvostudomány. A technika századában mindenkinek el kell olvasnia ezt a könyvet.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!