TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
A relativitás elmélete

: A relativitás elmélete

Kiadás:

Budapest, 1951

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Fizika Tankönyv Relativitáselmélet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

176 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Novobátzky Károly (Temesvár, 1884 - Budapest, 1967) fizikus, egyetemi tanár. Elméleti Fizikai Intézetének vezetője, itt dolgozott haláláig. Pályáját gimnáziumi tanárként kezdte; 1945-től a tudományegyetem elméleti fizikai tanszékének tanszékvezető professzora volt haláláig. Élete legfontosabb feladatának az oktatást tartotta; iskolateremtő tudós volt, tanítványainak százai lettek elismert, sikeres kutatók. Tankönyvei közül különösen jelentős az elektrodinamikával illetve a relativitáselmélettel foglalkozó kötet. Fő kutatási területe az erőterek fizikája volt, az egységes térelmélet megalkotása foglalkoztatta. Kutatásokat végzett az elektromágneses sugárzás kvantumelméletével kapcsolatosan. Továbbfejlesztette a fényelhajlás Kirchhoff-féle elméletét, jelentős eredményeket ért el a szigetelő anyagok elektrodinamikájának vizsgálata terén. Bebizonyította, hogy a kvantummechanika alapegyenletéhez, a Schrödinger-egyenlethez minden hullámelméleti analógia nélkül, tisztán mechanikai úton is el lehet jutni.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!