TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
A szilárdtestkutatás újabb eredményei 13. Szuperionos vezetők

: A szilárdtestkutatás újabb eredményei 13. Szuperionos vezetők

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Fizika Kémia Elektronika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A szilárdtestkutatás újabb eredményei

Terjedelem:

238 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630534126

tartalom:

˝A szuperionos vezetőkben vagy más néven szilárd elektrolitokban a folyadékok és a szilárd anyagok jellegzetes tulajdonsága együtt figyelhető meg. Az anyag e sajátos és kevéssé ismert állapotában a szuperionos vezetőt alkotó ionok egy része merev kristályrácsot alkot, a másik része pedig a rács belsejében folyadékszerűen viselkedik. Ez eredményezi a szilárd anyag kiemelkedően magas ionos vezetését. A szuperionos vezetők egyedülálló fizikai tulajdonságai olyan új műszaki megoldásokat kínálnak, melyek egyrészt a hagyományos eszközöket helyettesítik, másrészt teljesen új lehetőségeket és műszaki irányzatokat jelölnek ki. A már megvalósított vagy fejlesztés alatt álló eszközök előnyeit az energiagazdálkodás, az elektromos járműhajtás, a kohászat és az elektronika egyaránt hasznosíthatja. A kötet szemléletesen ismerteti a szuperionos vezetők mikroszkopikus és makroszkopikus tulajdonságait, áttekintést ad a töltéshordozó ionok elrendeződésével és diffúziós mozgásával kapcsolatos elméleti és kísérleti kutatás napjainkig elért eredményeiről. Külön fejezet foglalkozik a szuperionos vezetők alkalmazásával.˝

leírás:

Néhány helyen ceruzás aláhúzással.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!