TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
A Trefort utcától a hidrogénbombáig

A Trefort utcától a hidrogénbombáig

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Magyar Világ Kiadó

Kategóriák:

Fizika Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

190 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Jane Fonda, a világhírű filmszínésznő szenvedélyesen vallotta, hogy dr. Edward Teller a hidrogénbomba felfedezésével és előállításával háborús bűnös. "Tessék lakatot tenni az ilyen felelőtlen nyilatkozók szájára" - követelte egy újságírónő, de Teller lehűtötte: "Asszonyom - mondta neki -, Jane Fonda semmiféle tudományhoz nem ért. Jane Fonda egy buta liba! De én Voltaire egykori megállapításához, a szabad véleménynyilvánításhoz tartom magam. Még a libáknak is joguk van elgágogni saját mondandójukat, és hajlandó vagyok barikádra menni a libák gágogási jogának védelmében." Teller - a szabadság védelmezője? Mit tudtunk mi a hatvanas-hetvenes években Tellerről? "Hát igen, ott él Amerikában. Háborús uszító, a hidrogénbomba atyja!" Az 1981-ik évi Ki kicsoda? 16 sort szentelt neki és a hatvanas években a Kossuth Kiadó zárt terjesztésű sorozatában igen kis példányszámban megjelent Hirosima hagyatéka című műve. Azután tudomást szerezhettünk arról is, hogy Reagan SDI-kezdeményezése mögött is ott van Teller lézerkutatásaival és kísérleteivel, mígnem a hazai "glasznoszty" révén jellegzetes hangját is meghallhattuk a Magyar Rádióban. És most végre itt az életrrajza."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!