TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Elektromágneses térelmélet és alkalmazásai

: Elektromágneses térelmélet és alkalmazásai

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Fizika Elektronika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

258 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631032868

tartalom:

"A könyv a szerzőnek az Oxford Egyetemen tartott előadásai alapján készült, annak bővített változata. Egyetérthetünk a szerző véleményével, miszerint van értelme új könyvet írni az elektromágneses térelméletről, habár sok kitűnő könyvvel rendelkezünk e tárgykörben. Ennek indoka legfőképpen az, hogy a villamosmérnöki tudományok igen gyorsan fejlődnek, rákényszerítve az egyetemeket új tárgykörök beiktatására. Ezek megalapozásához azonban az alaptudományi tárgyakat - ilyen az elektromágneses térelmélet is - korszerűbben, sok esetben csökkentett óraszámmal kell oktatni. A mű áttekintést ad az elektromágneses térelmélet alapjairól, néhány módszeréről és egy-két gyakorlati eredményéről a Maxwell-egyenletekből kiindulva. Tárgya az elektrosztatika, az állandó áramok tere, a lassan változó jelenségek, a gyorsan változó jelenségek és a relativitáselmélet. Minden fejezet végén igen jól összeválogatott feladatok találhatók, és ami még fontosabb: a függelékben az olvasó rendelkezésére áll a megoldás helyességének ellenőrzési lehetősége is. Ez egyúttal a tényleges oldalszámon túl messze kiterjeszti a könyv témakörét. Az egyes fejezeteket a fizika klasszikusaitól származó idézetek vezetik be. A könyv egyik legfőbb érdeme, hogy ezt a rendkívül széles témakört meglepően rövid terjedelemben, olvasmányos stílusban foglalja össze."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!