TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Elméleti elektrokémia

: Elméleti elektrokémia

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Fizika Kémia Elektronika Fémmegmunkálás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

528 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

"A rövid időn belül két kiadásban megjelent könyv az elektrokémiai elméleti ismeretek magas színvonalú, korszerű összefoglalását adja. A tankönyv rendkívül tömören, de ugyanakkor jól követhető és elsajátítható formában tárgyalja az elektrolitoldatok, a fém - oldat határfelület bonyolult egyensúlyi törvényszerűségeit, az oldatokban és az elektródokon végbemenő egyensúlyi folyamatokat. Az elektrokémiai irodalomban először a szerzőnek sikerült nagy ismeretanyag gondos feldolgozása alapján megadni rövid formában a savak és bázisok protolites elméletének alapjait. Ugyancsak érdeme a könyvem a diffúziós kinetika és ezen belül a konvektív diffúzió elméletének, továbbá a fémek passziválása és korróziója alapjainak jól áttekinthető rövid tárgyalása. A tankönyv elsősorban a vegyészmérnök és vegyész egyetemi hallgatók, illetve vegyészmérnökök és vegyészek részére készült, számos fejezete azonban (pl. a Korrózió) érdeklődésre tarthat számot más mérnökök (pl. gépészmérnökök) részéről is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!