TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Különös világban. Játék a fizikai állandókkal

: Különös világban. Játék a fizikai állandókkal

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest; Uzsgorod, 1978

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Fizika Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

255 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631114651

tartalom:

A Nap szédületes sebességgel rohan végig az égen. Napfelkeltétől mindössze húsz percre van szüksége, hogy delelőre érjen, és ugyanilyen gyorsan alkonyodik. Valahol az Egyenlítő környékén bizonytalan léptű emberek kapaszkodnak fákba, bokrokba, útszéli oszlopokba. A levegőben tehetetlen kutyák, macskák és elefántok lebegnek. Körülöttük különböző tárgyak, járművek, homokszemek és súlyos szikladarabok, és mindenütt víz. Csöppek, buborékok, óriási vízgömbök a tavak, folyók, óceánok felismerhetetlenül pezsgő felületéről. Ilyen kozmikus katasztrófákkal találkozunk Gilzin különös világában, ahol egyik pillanatról a másikra megváltoznak a fizikai törvények megszokott állandói. Ezúttal például a Föld forgása gyorsult fel annyira, hogy a földfelszín az Egyenlítő tájékán elérje az első kozmikus sebességet. Gilzin rendkívül szemléletes víziókban elevenítette meg a számunkra látszólag közömbös számok megváltozásának következményeit. (A jobban elmélyedni kívánóknak még a szükséges képleteket is mellékelte.) Könyve mind tudományos, mind világnézeti problémák felvetésére és továbbgondolására ösztönözhet, különösen középiskolásoknak - de felnőtteknek is - hasznos szórakoztató olvasmány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!