TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Kvantumlogika

, : Kvantumlogika

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Fizika Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

385 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632803310

tartalom:

˝A kvantumlogika az a tudomány, mely a kvantummechanikai rendszerekre vonatkozó ítéletek rendjét és kapcsolatát, törvényszerűségeit vizsgálja. Három évtizede Garrett Birkhoff és Neumann János vetették meg e tudományág alapjait, s az elmúlt évtizedben az ez irányú kutatások szembeszökő lendületet vettek. Az elméleti fizika egyre nagyobb intenzitással keresi azokat a fogalmi kereteket, amelyek a rohamosan szaporodó új fizikai tények befogadására alkalmasak. A kvantumlogikában, mint sajátos algebrai struktúrában, napjainkban számos szerep ilyen fogalmi kereteket lát, s ez indokolja, hogy legalábbis a nem relativisztikus - klasszikus - kvantummechanikát illetően rendszeresen feldolgozzuk az e téren elért nagyszámú, de elszórtan jelentkező eredményeket. [...] A kvantumlogika matematikai apparátusa teljesen eltér a fizikában eddig alkalmazottaktól. Ez az apparátus ugyanis a hálóelmélet...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!