TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Kvantummechanika

: Kvantummechanika

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Műegyetemi Kiadó

Kategóriák:

Fizika Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

200 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝A mikrovilágban uralkodó mozgástörvények feltárásával, a részecske- és hullámmozgás ekvivalenciájának bizonyításával a kvantummechanika kétségkívül századunk legjelentősebb szellemi alkotásának mondható. Miniatürizálás felé haladó korunkban a kvantummechanikai alkalmazások mindennapjaink részeseivé váltak. A modern anyagtudomány, az optoelektronika, a hírközlés, a mezoszkópikus rendszerek fizikája, a nukleáris energiatermelés, a gyógyszertervezés, és még folytathatnánk, nem lenne elképzelhető a kvantummechanika megszületése nélkül. Azonban nemcsak hétköznapjainkba vonult be, világnézetünket is átformálta a kvantummechanika. Teller Ede így fogalmazza meg, gyermek számára is érthető módon, a kvantummechanika kvintesszenciáját: "megértettük, hogy a múlt létezik, de a jövendő nem". Ennek az állításnak a mélységeit, valamint a kvantummechanika alkalmazásainak szinte kimeríthetetlen voltát hivatott bemutatni ez a kis jegyzet.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!