TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Magizomerek gamma-aktivációja és alkalmazásuk; A tokamak

Magizomerek gamma-aktivációja és alkalmazásuk; A tokamak

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Fizika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Az atomenergia és magkutatás újabb eredményei

Terjedelem:

197 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630532840

tartalom:

˝Veres Árpád: Magizomerek gamma-aktivációja és alkalmazásuk Az izomer állapotok gamma-aktiválása alapvető módszert ad az atommagok gerjesztett nívóinak tanulmányozására, ugyanakkor érzékeny analitikai eljárás nemesfémek tisztaságának, élelmiszerek, gyógyszerek, szennyvizek összetételének meghatározására, atomenergetikai és izotópkémiai vizsgálatokban. A szerző irodalmi forrásokra és a hazai kutatásokra támaszkodva tekinti át a témakör alapjait és gyakorlati alkalmazásait. Hordósy Gábor-Hrehuss Gyula: A tokamak Az atomenergia-termelés új módszereinek kutatása a szabályozott körülmények közötti fúziós energiatermelés megvalósítására koncentrálódik. A termonukleáris energiatermelés egy lehetséges megoldását a mágneses plazmatároló berendezések nyújthatják. Ezek egyik, gyorsan tökéletesedő válfaja a tokamak nevű berendezés. A tokamak fizikai alapelveiről, szerkezeti és felépítési problémáiról, üzemeltetéséről és vezérléséről, fejlődésének távlatairól szól ez a tanulmány.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!