TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Megszállottak. Öt magyar fizikus

: Megszállottak. Öt magyar fizikus

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Typotex

Kategóriák:

Fizika Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

192 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Staar Gyula a Természet Világa főszerkesztője. Mélyinterjúkat készít neves magyar és külföldi matematikusokkal, természettudósokkal. 1990-ben a Gondolat Kiadónál megjelent Megélt matematika című könyve pillanatok alatt elfogyott. Jelen kötetben fizikusokat szólaltat meg. Az összeállítás jellegzetes és általa a kötet egységet alkot. Simonyi Károly és Gyarmati István hazájában tudott naggyá válni, Balázs Nándor és Bay Zoltán életútja Amerikába vezetett, míg a Vermes Miklós-interjúval a szó klasszikus, nemes értelmében vett tanító előtt hajtja meg fejét a szerző. A cikkek egy része másodközlés. A Gyarmati Istvánról vagy Simonyi Károlyról szóló írás annak idején a szó szoros értelmében vihart kavart az értelmiség körében. A humán értelmiség körében is. Ezek az írások ugyanis nem a fizikáról szólnak, hanem emberi tartásról, tisztességről, munkáról, magyarságtudatról. Kiemelkedő szellemi teljesítmények ,,hátországát'' ismerhetjük meg, s kiderül, hogy az alapvető mozgatóerő a szakmától teljesen független, de olyan kincs, melynek minden megnyilvánulását őrizni, segíteni, tanulni kell.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!