TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Mértékegység-kislexikon

: Mértékegység-kislexikon

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Fizika Lexikon Matematika Műszaki vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

335 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A mindennapi életben előforduló mennyiségeknek számos egysége használatos, ami nem kis zűrzavart okoz. Ennek tisztázására alkalmas a Nemzetközi Mértékrendszer (SI) bevezetése. E mű a műszaki gyakorlatban előforduló mennyiségek SI-egységeinek és egyéb használatos egységeinek kapcsolatát és egységelméleti alapfogalmait tárgyalja. Három részből áll: I. Betűrendes rész II. Általános rész III. Táblázatok A betűrendes részben abc-sorrendben találhatók a legfontosabb mennyiségek SI-egységei, leggyakrabban használt egyéb egységei és ezek kifejezései az SI egységekkel, a legfontosabb egységek és jelölések, végül néhány egységelméleti fogalom. Az általános részben a szerző tárgyalja az egységrendszerek - különösen az SI - felépítésének elvét, a mennyiségek átszámításának módját, és néhány olyan fogalmat, amelyet a betűrendes részben kevésbé fejthetett ki. A táblázatok a legfontosabb mennyiségek gyakrabban használt egységeinek (az angolszász egységeket is beleértve) kapcsolatát; a fontosabb fizikai állandó számértékét tartalmazza. A könyv nagy segítséget nyújt majd hazánkban az SI-re való áttérésben részletes ismeretanyagával, számos fogalom kifejtésével és az átszámítások megkönnyítésével."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!