TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Nemegyensúlyi termodinamika

: Nemegyensúlyi termodinamika

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Fizika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

159 p.

Kötésmód:

nyl

ISBN:

9631014681

tartalom:

"A nemegyensúlyi (irreverzibilis) termodinamika viszonylag új tudomány, amelynek egzakt alapjait 1931-ben Lars Onsager rakta le ma már klasszikusnak tekinthető munkáiban. Ebben a könyvben az elméletnek csak a makroszkopikus alapjait fejtjük ki, ezeket azonban a gyakorlat tekintetében legfontosabb folytonos rendszerek modelljére vonatkozóan. A nemegyensúlyi termodinamika ilyen kiépítése megfelel a klasszikus térelméletek (kontinuum mechanika, elektrodinamika) egzakt tárgyalásmódjának és így lehetővé teszi a mechanikai, elektromágneses és termikus jelenségek egységes leírását a különböző mozgásformák közötti kölcsönhatásokkal együtt. Ezért az elméletnek nagy a rendező ereje és rendkívül széles az alkalmazási köre. Az irreverzibilis termodinamikának ez a tulajdonsága abból következik és érthető meg, hogy a természetben minden makroszkopikus folyamat irreverzibilis."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!