TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Villamos gépek szerkezettana

: Villamos gépek szerkezettana

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Fizika Műszaki vegyes Elektronika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

454 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Tartalmát tekintve a könyv szerkezettan. Leíró jellegű, viszonylag kevés elméleti eszmefuttatást tartalmaz. Különösen kidomborodik ez a jelleg a transzformátorokról szóló részben, amely szinte kizárólag a különböző típusú szerkezetek ismertetéséből áll. Erénye ennek a résznek a felhasználási területek igénye szerinti típus- és szerkezetismertetés bősége, amely szinte szokatlanul széles skálát ölel fel, valamint a szerkezeti anyagokkal szemben támasztható kikötések részletes felsorolása. Értéke az eszköz és a cél - itt a transzformátor és az üzemvitel - dialektikus kapcsolatának kiemelése, a rendeltetés szerinti felhasználás típuskihatásainak ismertetése. A forgógépekkel foglalkozó fejezetek természetüknél fogva eltérnek az előzőktől mind felépítésük, mind tartalmuk tekintetében. Ez a rész több elméleti meggondolást is közöl, számpéldákkal több oldalról alátámasztva. Tartalmazza a csapágyak, valamint a szellőzés legmodernebb számításával kapcsolatos fejtegetéseket. Amiben a könyv egységes, az a felsorolás és bemutatás sokoldalúsága, az üzemi területek, illetve az alkalmazás szempontjai szerint. Ki kell emelni, hogy ez a rész alaposan és nagyon korszerűen tárgyalja a tengelyek méretezését, felöleli a bordás tengelyek másodrendű nyomatékának, valamint a melegedés részletes számítását. Kiegészíti e fejezeteket a segédüzemi berendezésekre, ezek üzemeltetési módszereire, végül az alapozás kialakítására és az alapcsavarok méretezésére vonatkozó anyag."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!