ANTIK-VARIA / Folyóirat-napilap kategória termékei
Állattani Közlemények. XXVII. kötet

Állattani Közlemények. XXVII. kötet

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1930

Kiadó:

Királyi Magyar Természettudományi Társulat

Kategóriák:

Folyóirat-napilap Zoológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

216 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Méhely Lajos: zoológus, biológus, egyetemi tanár, az MTA tagja. Különféle állatcsoportok fejlődés- és rendszertanával foglalkozott. Az I. világháborút biológiai magyarázatokkal igyekezett igazolni. 1919 elején a fajvédőkhöz csatlakozott. Előbb a darwinizmus leple alatt, majd nyíltan hirdette a fajvédelem reakciós eszméjét a Cél c. folyóiratban.. Miután fajbiológiai tevékenységét több tudós elítélte, 1930-ban lemondott MTA-tagságáról. 1933-ban nyugdíjba ment. Mint zoológus főleg a méhek, a rákok, kétéltűek, hüllők és emlősök tanulmányozásával foglalkozott. 1945 után a Népbíróság mint népellenes és háborús bűnöst súlyos fegyházbüntetésre ítélte. F. m. Magyarország kurtakígyói (Matem. Term. tud. Közl. 1895. 26. sz.); A földi kutyák fajai (Bp., 1904); Magyarország harmad- és negyedkori gyökeresfogú pockai (Bp., 1914); Az ősméhek természetrajza (Bp., 1935).

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!