ANTIK-VARIA / Folyóirat-napilap kategória termékei
Magyarföld és népei eredeti képekben. Föld- és népismei, statistikai és történeti folyóirat [Reprint]

Magyarföld és népei eredeti képekben. Föld- és népismei, statistikai és történeti folyóirat [Reprint]

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Állami Könyvterjesztő Vállalat

Kategóriák:

Folyóirat-napilap Magyar történelem Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

100 p.

Kötésmód:

nyl

ISBN:

9630226995

tartalom:

"A reformkor, a reformeszmék hazánk irodalmi életét is átformálták. AZ 1840-es években már színes és sok irányú volt a hazai könyv- és lapkiadás. Vahot Imre személye tanúsítja, hogy - ami egy-két évtizeddel korábban lehetetlennek tetszett - írásból, újságból, szerkesztésből meg lehetett élni. Vahot 1820-ban Gyöngyösön született, és apja nyomdokain járva jogi diplomát szerzett, jogászi pályára azonban sosem lépett. 1841-től teljes lendülettel belevetette magát a pesti irodalmi életbe, és hamarosan az egyik központi jelentőségű újság, a Pesti Divatlap szerkesztője lett (1844-48). Összeférhetetlen természete és túlzott anyagiassága miatt, melyek olykor nem egészen tisztességes utakra ragadták, alakja a kortársak szemében nem volt rokonszenves. Hozzá kell fűznünk ehhez az utókor véleményét is. Vahot Imre felületes, nem nagy műveltségű ember volt , nemzeti érzelmeiben vonzódott a külsőségekhez és a olcsó reklámfogásokhoz. Ezek a tulajdonságok azonban nem feledtethetik el, hogy a modern magyar újságírás egyik úttörőjének tartjuk. Vállalkozó szelleme, üzleti érzéke, jó tájékozódási képessége, mellyel az olvasóközönség igényeihez egyszerre igazodott és egyúttal formálta azt, továbbá szervezőképessége tették korának jellemző alakjává, aki nélkül színtelenebb lett volna a hazai sajtó."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!