MŰVÉSZET / Fotózás, fotóalbum kategória termékei
A vikingek öröksége

: A vikingek öröksége

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata

Kategóriák:

Fotózás, fotóalbum Képzőművészet Művelődéstörténet Egyetemes történelem Művészettörténet Vegyes művészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

32 p., XVI p., 90 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633363101

tartalom:

Kik voltak a vikingek? Ezek a merész hajósok, akik könnyű és gyors hajóikkal nemcsak az akkori Anglia, Franciaország és Spanyolország parti városait látogatták és fosztogatták rendszeresen, hanem benépesítették Izlandot és Grönlandot, sőt félezer évvel Kolumbus előtt Észak-Amerikába is eljutottak? Nemcsak kitűnő hajósok, rettegett harcosok, hanem pompás kereskedők is voltak, akik az orosz folyók vonalát követve Bizánccal, Bagdaddal is élénk kereskedelmet folytattak. Remek kézműveseik sajátos stílusú művészetet teremtettek. A Helsinkiben élő Rácz István pompás felvételek során mutatja be a skandináv országokban fellelhető legszebb tárgyi emlékeket. Az előszóban sort kerít arra is, hogy beavasson a különböző, egymást követő stíluskorszakok jellegzetességeibe, ismertesse az északi népek mitológiáját, társadalmi berendezkedésüket, történelmüket. A 16 színes és 179 fekete-fehér reprodukció segítségével valóban átfogó képet kapunk nemcsak az ún. "kalandozások koráról", hanem a 400-as évektől kezdve egészen 1200-ig.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!