MŰVÉSZET / Fotózás, fotóalbum kategória termékei
Magyar fotoművészet 1959-1960.

Magyar fotoművészet 1959-1960.

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata

Kategóriák:

Fotózás, fotóalbum Képzőművészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

14 p., 56 t.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A mai magyar fotóművészet kimagasló alkotásait bemutató művészi könyvsorozat második kötete 68 szerző 112 képét tartalmazza, s az előző kiadványhoz hasonló reprezentatív kiállításban készült. A fotószerű mondanivaló és kifejező eszköz kialakításában másfél évtizede új utakat követ a magyar fotóművészet. A kötet fotói nagy többségükben a fényképezés új stílusát szemléltetik. A régi, úgynevezett klasszikus stílussal szemben ezeket a fotókat a lágy és sötét képtónus, a teljes képmezőre terjedő rajzélesség feladása és a kompozíció felbomlása jellemzik, melyek több más figyelemreméltó megnyilatkozással együtt az új utakat kereső modern foto sikeres előretörését bizonyítják. Hevesy Iván bevezető tanulmánya a különböző stílusok szembetűnő s olykor szembenálló vonásait közvetlen összehasonlítás révén, a jellemző sajátságokat legjobban szemléltető képek bevonásával elemzi. A képek technikai adatai hasznos útmutatásul szolgálnak a fotóművészet kedvelői számára."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!