MŰVÉSZET / Fotózás, fotóalbum kategória termékei
Photo Habsburg. Frigyes főherceg és családja

Photo Habsburg. Frigyes főherceg és családja

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Fotózás, fotóalbum Egyetemes történelem Életrajz Ausztria története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

171 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631326608

tartalom:

"Habsburgok: a név hallatán császári koronás fők, hadgyakorlatok, diplomáciai tárgyalások és az udvari etikett előírásait szigorúan betartó, reprezentatív ábrázolások jutnak az ember eszébe. E kötet képei némileg más megvilágításba helyezik Európa egyik legrégibb uralkodóházának tagjait. A hivatalos reprezentáció helyett a magánélet szférája kerül előtérbe, ünnepségek, egy-egy nyaralás, utazás emlékei, a vadászzsákmány vagy a családi kastély megörökítése. A fotók főszereplői egy magyarországi nagybirtokain élő főhercegi család tagjai: Habsburg Frigyes és felesége, Izabella, valamint gyermekei, akiket Odescalchi Evgenie nemrég megjelent életírása már plasztikusan bemutatott. Rajtuk kívül jól ismert történelmi személyiségek jelennek meg a képeken: az 1914-ben Szarajevóban meggyilkolt Ferenc Ferdinád trónörökös és felesége, Chotek Zsófia, XIII. Alfonz spanyol király, akinek ereiben szintén Habsburg vér folyt, II. Vilmos német császár, stb. A történelmi nevek és személyiségek ellenére mégis az hat ránk a legerősebben, ami minden régi fényképen: a szépség, a múlt és a halál, amely elveszti a történelmi és erkölcsi ítéletét. A közelmúltban Budapesten előkerült fényképhagyaték, amelyből ezt a kötetet összeállítottuk, Izabella főhercegasszonynak köszönhette fennmaradását. Izabella maga is amatőr fotós volt, készítette, készíttette, gyűjtötte, becsben tartotta a fényképeket. A kötet mintegy 150, jórészt a századfordulón készült képének jobb megértése a főhercegi családról, a Habsburg-dinasztián belül elfoglalt helyéről és magukról a fényképekről szóló tanulmány segíti."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!