MŰVÉSZET / Fotózás, fotóalbum kategória termékei
Retusált történelem. A fotográfia és a művészet meghamisítása Sztálin birodalmában

: Retusált történelem. A fotográfia és a művészet meghamisítása Sztálin birodalmában

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

PolgArt Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Fotózás, fotóalbum Szovjetunió Egyetemes történelem Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

198 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9638594306

tartalom:

"A retusált történelem című könyv bepillantást enged abba a mechanizmusba, amelyben egyetlen ember - Joszif Sztálin - a fényképezés művészetét használta fel arra, hogy a maga politikai pályafutását egyengesse, és áldozatainak még az emlékét is eltüntesse. A diktátor parancsára, a politikai tisztogatások áldozatait eltüntették a csoportképekről, a tömegjeleneteket ábrázoló fényképeket pedig úgy változtatták meg, hogy még nagyobb és még lelkesebb hallgatóság éljenezze a nagy Sztálint. Az egyik híressé vált felvételen erdei tisztás tölti be az eredeti felvételen jól látható ellenzéki politikusok helyét. A "Retusált történelem" leghátborzongatóbb felvételei egy neves szovjet képzőművész, Alekszandr Rodcsenko könyvtárában található kötetben maradtak meg. Ebben rengeteg arcra - köztük Sztálin félreállított ellenfeleinek arcára - fekete tintát öntöttek. A szerző, Rodcsenko maga így cenzúrázta saját könyvét. Az olvasó a Szovjetunió történetét tartja a kezében úgy, ahogy az a meghamisított fényképeken, dokumentumokon fennmaradt. Számos felvétel most jelenik meg először nyomtatásban. Az eredeti és a meghamisított dokumentum egymás mellé állítása, tragikus és egyúttal végtelenül komikus képet fest az újkori történelem egyik legsötétebb korszakáról."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!