SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
A boldogság akarása. Férfi és nő a világirodalomban

A boldogság akarása. Férfi és nő a világirodalomban

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Német irodalom Olasz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

183 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631163199

tartalom:

"Férfi és nő - hogy érthetnék meg egymást? hisz mind a kettő mást akar - a férfi a nőt, a nő a férfit." Karinthy Frigyes mottójában, csakúgy, mint művei sokaságában, kutatja a szerelem bonyolult rejtélyét. Mert amióta világ a világ, ezt kutatja az ember, a Bibliától a legmodernebb, legfantasztikusabb írásokig. Ebben a könyvben mi is erre a rejtélyre keresünk választ. A szerelem a gyönyörűség vágya, a boldogság akarása a végsőkig, mint Thomas Mann címadó novellájában; mérhetetlen csalódás, mely végül váratlan boldogsággá változik, mint Puskin A hóvihar című elbeszélésében; a szerelem a démont egyszerű, boldog feleséggé formálhatja, mint Marcol Aymé írásában; a szerelmet a gátlások dönthetik végső pusztulásba, mint például Hermann Hesse Iriséét; de a szerelem túlharsoghatja a csalódást és diadalmaskodhat, ahogy Jack London nagyszerű asszonyának sikerült. Ebben a könyvben csupa neves író nagyszerű története szerepel, és mind rólunk szól - fiúkról, lányokról, férfiakról, nőkről.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!