SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
A nagy-nagy sondrebondi háború

: A nagy-nagy sondrebondi háború

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1960

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

141 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Ne legyünk költők, nem szeretem" - vallotta Charles Ferdinand Ramuz (1878-1947), a XX. századi svájci francia irodalom világhírű alakja, aki költészetében eljutott a szabad versig, regényeiben pedig a modern európai próza legköltőibb hangját hallatta. Már csaknem anakronisztikus, hogy a természet s a vele megküzdő ember nagy realista rajzosa, az emberi természet, a lelki folyamatok szinte mozzanatos ismerője egy misztikus világkép útvesztőiben kereste a lét nagy titkait, s mintegy új mítoszt alkotott belőlük. De ha így is volt, tekintetét sohasem egy istenségre függesztette, mint például Claudel, kinek költői nyelve Francis Jammes mellett felszabadítóan hatott rá a század elején, hanem mindig is az emberre; akárcsak példaképe Cézanne, fittyet hányva elmerevült szabályoknak és konvencióknak, a látható, tapintható és érzékelhető világ felfedezője lett maga is. S hogy nem egy táj, egy embertípus regionális rajzolója maradt, abban hallatlan érzékenységén túl a háború borzalmai is közrejátszottak; az orosz forradalmat hatalmas megújulásként üdvözölte, és Igor Stravinszkijjel szőtt barátságának hatása is, hogy a vaudi kanton költője minden nép és minden ember költője kívánt lenni.

leírás:

A könyv mérete: 9 cm x 10 cm.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!