SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
A sánta ördög

: A sánta ördög

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1956

Kiadó:

Új Magyar Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

297 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Don Cleofás, a szerelmi légyotton rajtakapott deák, háztetőkön át menekül hölgye bosszút lihegő rokonai elől, s a madridi éj leple alatt hamarjában egy padlásszobában húzza meg magát. Körös-körül mindenütt lombikok, tégelyek, tudományos műszerek. Egyszer csak fájdalmas sóhajtozás üti meg a fülét. Kiderül, hogy az egyik palackba egy kotnyeles kis ördögöt zárt a szoba tudós gazdája, egy csillagász. Don Cleofás kiszabadítja, és hálából a Sánta Ördög - mert mankón biceg a mulatságos, fürge kis manó - leemeli a házak tetejét, és lehetővé teszi megmentőjének, hogy bepillantson az emberek életébe. Azután egy kalandos andalúziai utazás - és Vélez szellemes, szatirikus kópéregényéből (1641) teljes pompájában és fonákságában tárul föl a XVII. század közepének Spanyolországa.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!