SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
A sziget I-II. kötet

: A sziget I-II. kötet

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

250 p., 270 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630703106

tartalom:

"A kitűnő Goncourt-díjas francia író nem ismeretlen a magyar olvasó előtt. Két regénye (Mesterségem a halál és Két nap az élet) már megjelent és sikert aratott nálunk is. Legújabb műve, amely 1962-ben Párizsban elnyerte a "Testvériség-díj"-at az utóbbi évek egyik legnagyobb könyvsikere volt Franciaországban. Az író ezúttal kalandregényt írt. A távolabbi történelmi múltba nyúl vissza, s a regény megírásához egy XVIII. századi megtörtént eset, a Bounty nevű angol hajón lezajlott véres lázadás adta az ihletet. Merle azonban nem történelmi regényt írt, a históriai tényt csak ürügyül használta fel, egyébként nagyszerű képzeletére bízta magát, és a cselekményt kedvére alakította. A messzi óceániai szigeten lezajló színes és izgalmas történet egy pillanatra sem lankad, az olvasó a szó szoros értelmében nem tudja letenni a könyvet: a cselekményt olyan epikai sodrás jellemzi, mint a legjobb Dumas- vagy Jókai-műveket. Ám ugyanakkor, amikor az ifjú vagy felnőtt, a kezdő vagy az ínyenc olvasót mindvégig leköti az önkéntes angol hajótöröttek és a nyíltszívű, de önérzetes tahitiak küzdelme, és elbűvöli a déltengeri szigeten lejátszódó új robinsonáda, az író remek jellemábrázoló ereje, a tragikus jeleneteket is olykor kedélyesre fűszerező humora - nemcsak maga a színes, izgalmas kaland szórakoztatja, hanem elejétől végig megrázza az író mondanivalója is. A sziget ugyanis nemcsak egyszerűen lendületes kalandregény, hanem egyszersmind olyan nagyigényű alkotás, amely rávilágít a faji előítélet szörnyű következményeire, s egyúttal felveti a háború és a béke, a szabadság és a rabság, az egyéni és a társadalmi boldogság nagy kérdéseit."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!