SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
A tolvaj naplója

: A tolvaj naplója

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Holnap Kiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Irodalomtörténet Regény, elbeszélés Életrajz Kriminalisztika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

269 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963346001

tartalom:

"A társadalmon kívüli társadalomba: homoszexuálisok, stricik, betörők, tolvajok, hideg kezű késelők és érzelgős kokaincsempészek világába enged intim bepillantást ez a könyv, századunk egyik leghíresebb börtönnaplója. Jean Genét, a lelencházi növendék tárja elénk megdöbbentő nyíltsággal és költőiséggel hányatott útját a harmincas évek Barcelonájának koldusnegyedétől a világháborús Európa alvilági életén át a fegyenctelepek felszámolásáig. Városról városra, börtönből börtönbe sodródik a napló hőse, aki páratlan beleérző és megfigyelőképessége révén mindig felül tud emelkedni a gerinctörő megaláztatásokon. Megrázó elevenséggel mutatja be, miként élik meg a lét legsötétebb bugyraiban tengődők a történelem viharait, hogyan keverednek, kapcsolódnak egymáshoz az alvilág alakjai s a politikusok, közéleti személyiségek, művészek. Mi pedig, miközben elnyújtóztunk karosszékünkben, hogy döbbenten olvassuk a bűn, a fiúszerelem és az árulás apoteózisát, rádöbbenünk, mennyivel bonyolultabb és sokrétűbb a világ, mint ahogy azt békés hétköznapjaink elhitetik velünk. A tolvaj naplójának szerzője később fényes irodalmi pályát futott be, ám életművének legizgalmasabb, legszókimondóbb darabja alighanem A tolvaj naplója, amely méltán lett a század leghírhedtebb-leghíresebb, világszerte kedvelt és olvasott vallomása. A megannyi nyelvre lefordított könyv most végre eljuthat a magyar közönséghez is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!