SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
A villámsújtotta ember

: A villámsújtotta ember

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

353 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632802810

tartalom:

Blaise Cendrars a 20. századi francia irodalom egyik legjelentősebb és ugyanakkor legkülönösebb alakja. Nagy szerepe volt a századeleji avantgarde mozgalmakban, barátai között ott találjuk az Apollinaire köré csoportosuló fiatal írókat, költőket. Cendrars azonban elhatárolja magát mindenféle doktrinér értelemben vett költői iskolától, irodalmi csoportosulástól, számára a cselekvés, a kaland a legfontosabb. Változatos élete ezt a felfogását tükrözi. Megjárta a világ sok országát, volt Amerikában, Oroszországban, a Távol-keleten, de mindig és mindenütt a társadalom perifériáján érezte igazán jól magát, itt látott szélsőséges szenvedélyeket és igaz emberséget. A második világháború idején Dél-Franciaországban, Aix-en-Provence-ban élt az író, nem harcolhatott, hiszen az első világháborúban fél karját elvesztette, s kényszerű magányában néhány évre elfordult az írástól. Majd egy régi tengerészbarátjának látogatása fellobbantja benne a régi emlékeket, s írni kezd. Így születik meg 1944-ben A villámsújtotta ember, amely számos életrajzi regénye közül a legátfogóbb módon, a legszuggesztívebben mesél életéről, és furcsa, különös emberekről, írókról festőkről, üzletemberekről, alvilági figurákról...

leírás:

Megszűnt könyvtár bélyegzőjével.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!