SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Az apáca

: Az apáca

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1950

Kiadó:

Franklin Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

134 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Suzanne, akit szülei akarata ellenére kényszerítettek kolostorba, hosszú levélben számol be pártfogójának, de Croismare márkinak szenvedéseiről, vágyairól - voltaképpen ez a regény gerince. Denis Diderot, a XVIII. század nagy francia gondolkodója és regényírója ebben a regényében a korabeli francia társadalom keresztmetszetét adja, és főként a zárt kolostorok életét rajzolja meg mesteri kézzel. Különböző apácatípusok színes, változatos arcképcsarnokát ismerjük meg a regényből: szadista nők, beteges hajlamú, szerencsétlen asszonyok, jobbra vágyó leányok élnek összezárva a középkor levegőjét változatlanul őrző falak között, különös viszonyok és kapcsolatok alakulnak ki - és ebben az áporodott atmoszférában szenved mindenki, akit idehozott a sorsa. Diderot regénye a francia irodalom klasszikus értékei közé tartozik. Merész, éles hangú leleplezése egy kornak és egy álszent életformának, megkapó rajza annak, hogyan vágytak minden korban a becsületes és tiszta emberek a szabad élet után.

leírás:

Előző tulajdonos bélyegzőjével.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!