SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Az itáliai festészet története

: Az itáliai festészet története

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Képzőművészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

514 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630731444

tartalom:

"A Vörös és fekete és A pármai kolostor világhírű szerzője, az olasz szenvedély francia rajongója nemcsak az emberi lélek -és társadalom- állhatatos kutatójának, hanem a művészetek, különösen az olasz zene és festészet szakértőjének is tartotta magát. Képzőművészeti érdeklődésének szélességét és mélységét tanúsítja ez az általános lélektani, erkölcsi, politikai és esztétikai fejtegetésekkel teli - és mégis stendhalian, vagyis lebilincselően olvasmányos - festészettörténeti műve. Adataiban és adomáiban fedezhették a kor szakirodalmának sok-sok nyomát, de Stendhal következetesen érvényesülő alapgondolata - az éghajlati, vérmérsékleti és környezeti tényezőktől függő, tehát viszonylagos és örök-változó szépségeszmény - szerves egységbe foglalja ezt a sok tekintetben jöbőbe mutató írást, amelynek zseniális meglátásaira nem kisebb művész mutatott rá, mint Delacroix."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!