SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Az összeesküvés

: Az összeesküvés

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

248 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Paul Nizan a két világháború közötti francia irodalom egyik legnagyobb ígérete volt, fiatalon esett el a dunkerque-i visszavonulásnál. Az összeesküvés-ben a maga nemzedékének lázas szellemi forrongását írja meg, a húszas-harmincas évek értelmiségi ifjúságáét, amely a kor szellemi állóvizében szenvedélyesen keresi életcélját, a tágabb szellemi-társadalmi-emberi horizontot, hadakozik az ifjúság szellemi és érzelmi önállóságát fenyegető hétfejű sárkányokkal. Nizan jól tudja, hogy mindenki magán viseli halála percéig annak nyomait, hogy hogyan "vészelte át" ifjúságát. Ez az a kor, mikor az embert magára, a maga erejére hagyja az előző generáció - hiszen többek közt velük is meg kell harcolni. Talán sose olyan független ítéletű, mozgékony szellemű az ember, mint férfikora hajnalán, s ha akkor nem volt nemes lázadó, nagy célokért hevülő forradalmár, szellemileg, erkölcsileg egykettőre elöregszik. Ezek a fiatalok harsány gúnnyal illetik a jámbor polgáratyák látszat-erkölcsét, s heves, elmeedző vitákban latolgatják a forradalom gyakorlati lehetőségeit."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!