SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Az undor

: Az undor

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Olcsó Könyvtár

Terjedelem:

256 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Az undor Sartre pályakezdő, apolitikus korszakának terméke, de tartalmazza azokat a tendenciákat, amelyek az író későbbi műveinek gazdag humanizmusában teljesednek ki. A világhírű író első regénye ez és egyúttal az első olyan mű, amelyből az olvasó talán könnyebben megismeri a Sartre-féle egzisztencializmust, mint az író filozófiai műveiből. Sartre sok vonatkozásban szakított az addigi hagyományokkal, új területeket tárt fel az írói alkotás számára. Az undor főhőséből emlékezetes regényalakot teremtett, Antoine Roquentin oly mértékben integrálódott a francia irodalmi köztudatba, mintha valóságos, élő személy lett volna. Írók, kritikusok, esszéisták, ha említik, sohasem tartják szükségesnek, hogy a regényre hivatkozzanak - Antoine Roquentin francia irodalmi körökban mindenki személyes ismerőse. Tudjuk, Sartre már nagyon messzire jutott első regényének gondolatiságától, de indokolt, hogy a magyar olvasó is megismerkedjék századunknak ezzel a jelentős irodalmi alkotásával.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!