SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Az úrhatnám polgár

: Az úrhatnám polgár

Kiadás:

Budapest, 1951

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

94 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

1670. október 14-én XIV. Lajos kérésére megszületett Moliere és Lully udvari komédiája, az Úrhatnám polgár. A mű létrejöttének hátterében egy igazi komikus történet áll. 1669-ben a francia udvar hatalmas pompával fogadta az Oszmán Birodalom első európai küldöttét abban a hitben, hogy a nagy török uralkodó egyik fontos nagykövetéről van szó. A ceremónia és a szultán levelének elolvasása után azonban fény derült a küldött rangjára: Soliman Aga csak egy egyszerű megbízottja volt a török méltóságnak. A fényűző ünneplés így nevetséges véget ért ... A Napkirály azonban nem hagyta annyiban! A kínos ünneplést a színháztörténet egyik legnagyobb komédiájában örökíttette meg, amelyet udvari művészeitől, Moliere-től és Lully-től rendelt meg.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!