SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Cléves hercegnő

: Cléves hercegnő

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Olcsó Könyvtár

Terjedelem:

163 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A szerelemről szól a regény, az ezerhatszázas évek végén született s a század legkiválóbb regényének tartja a francia irodalomtörténet, a szív örömeiről és sebeiről, a Valois-házról, az udvari életről, ahol gyilkosságok, összeesküvések, árulások ugyan "napirenden" vannak, de bűnt és szenvedélyt szabályoz az udvari etikett, a forma, a jó modor, mely korántsem mindenkinek üres külsőség. Olyan szép ez az egyszerre szentimentális és felvilágosodott, racionális mű, mint egy árnyékos lugasokat, meghitt zugokat rafinált csodákat arányosan rejtő park - a versailles-i park feltehetőleg, hiszen a történet valóságos ideje XIV.Lajos kora. Az irodalomtörténet elsősorban kiváló lélekrajza, szép arányai miatt dícséri Madame de Lafayette regényét, bennünket az írás finomat rejtett szkepszise is meghat. A rejtettre csakolyan hangsúly esik, mint a szkepszisre, mert végül is Corneille világa ez, ahol a becsület és az értelem bátran szembeszállhat a szenvedéllyel és ösztönökkel, ahol az h o n n e u r szó az emberi méltósággal, az önmegbecsüléssel egyértelmű.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!