SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Colas Breugnon

: Colas Breugnon

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

308 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Jean-Christophe" írója ebben az életkedvtől duzzadó írásában szűkebb hazája, Burgundia földje és népe felé fordul. A szelíd burgundiai dombokon terem a világ egyik legízesebb szőleje, amelyből vérpezsdítő borok születnek. Ez a pompás táj és az egészséges jókedv a regény kerete, amely a XVII. század elején játszódik és amelynek hőse a szorgos és teremtő kezű clamecy-i műbútorasztalos: Colas Breugnon. Romain Rolland olyan örökre feledhetetlen népi hőst gyúrt belőle, aki tipikusan képviseli a francia nép apró hibáit és nagy erényeit. Colas Breugnon kedveli a jó ételt-italt, szereti a szépasszonyt, legnagyobb szerelme mégis a szabadság, ezért él, ezért hal. A zamatos népi nyelven megírt, sok-sok találó kiszólással, patinás közmondással és kedves rigmusal ékesített rolland-i prózát Jankovich Ferenc fordította. Műfordításának magyar irodalmi hagyományokhoz híven mai költőink is szívesen állítják tehetségüket a világirodalom nagyjainak szolgálatába.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!