SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Egy falusi plébános naplója

: Egy falusi plébános naplója

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Szent István Társulat

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

217 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633602939

tartalom:

"A plébániám olyan, mint a többi plébánia. Mind hasonlítanak egymásra. Természetesen csak a mai plébániák. Éppen erről beszéltem tegnap a Norenfontes-i plébánossal. Azt mondtam, hogy a jó és a rossz valószínűleg egyensúlyban van bennük, csupán a súlypont fekszik mélyen, nagyon mélyen. Vagy ha jobban tetszik, az egyik a másik fölött lebeg, anélkül, hogy összekavarodnék, mint két különböző sűrűségű folyadék. A plébános úr a szemembe nevetett. Jó pap, tele jóakarattal, atyai érzéssel, sőt a püspökségen az a híre, hogy szabadgondolkozó és egy kissé veszélyes ember. Viccein sokat nevetnek a plébániákon, s ő élesnek látszó tekintettel szeretné nyomatékossá tenni őket, de én olyan fáradtnak, olyan elcsigázottnak látom a szemét, hogy sírni szeretnék. Plébániám az unalom martaléka, ez az igazság. Mint annyi sok más plébánia. Az unalom szemünk láttára falja fel őket, és mi nem tudunk védekezni ellene. Egy nap a ragály talán bennünket is elér, észre fogjuk venni magunkon ezt a rákot. Az ember nagyon sokáig elélhet vele."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!